De Technologie en Privacy van Bezoekerstellers

Zowel zakelijke, commerciële als industriële bedrijven richten zich steeds meer op bezoekerstellers en zetten deze in als een kosteneffectieve oplossing om aan veranderende bedrijfsdoelstellingen te voldoen. Het verzamelen van bezoekersaantallen over de tijd biedt waardevolle inzichten in het gedrag van personeel / bezoekers, terwijl realtime monitoring nodig kan zijn voor beveiligingsmaatregelen zoals bijvoorbeeld een ontruiming.

In dit artikel gaan we dieper in op de manier waarop menentellers en klantentellers werken, met een focus op de privacy aspecten en het vergelijken van de onderliggende techniek van deze sensortypen.

1. 2. Camera bezoekerstellers: Camera's met of zonder stereovisie.

Camera Klantenverkopers

Camerasystemen (CCTV) zijn een van de meest voorkomende technologieën voor het tellen van mensen, hoewel het voornamelijk wordt gebruikt voor beveiligingsdoeleinden in plaats van voor gegevensverzameling. Detailhandelaren maken overal gebruik van camerasystemen om de bedrijfsveiligheid te waarborgen en criminelen af te schrikken. Het wordt onder andere ingezet om visueel bewijs te leveren in het geval van diefstal.

Voor de inzet van intelligente videoanalyses en computervisie, was het tellen van mensen met cameratoezicht een tijdrovend handmatig proces. Nu kunnen de camera's, al dan niet met gesimuleerde stereovisie, door de inzet van machine-lerende mensen tellen. Door de inzet van computervision is het niet alleen mogelijk mensen te tellen, maar ook te herkennen en te identificeren.

Dit brengt ons direct op het grootste nadeel van het gebruik van camera's als klantenteller, het gebrek aan anonimiteit en de inbreuk op de privacy. Dit leidt al tot groeiende bezorgdheid over persoonlijke privacy en een waarschuwing van de autoriteit persoonsgegevens. Zie ook dit artikel "AP wijst supermarkten op regels gezichtsherkenning”. De duurzame inzet van camera klantentellers is hiermee niet gewaarborgd en de onderneming loopt het risico op boetes vanwege de AVG-wetgeving.
Naast bezorgdheid over de privacy, is de nauwkeurigheid van camera's als klantenteller erg afhankelijk van de omgevingsomstandigheden, zoals licht. Ze werken minder goed in donkere omgevingen.

 2. 2. WIFI-mensenentellers: wifi-bewegwijzering

Wifi-tracking

Het volgen van wifi-apparaten is een geavanceerde, maar onnauwkeurige methode om mensen te tellen. Naar schatting zijn er wereldwijd maar liefst 3,5 miljard smartphone gebruikers, elk apparaat met een uniek Media Acces Control (MAC) adres.
Wanneer de Wifi van het apparaat is ingeschakeld, zenden deze pakketjes uit die hun MAC-adres een zogenaamde probe-aanvraag bevatten. Je apparaat gebruikt deze methode om aanwezige wifi-netwerken te vinden. Wifi access-points kunnen deze signalen opvangen en de positie van het apparaat bepalen op basis van de signaalsterkte. Door meerdere routers te gebruiken ontstaat een nog gedetailleerder inzicht van de positie door relatieve signaalsterktes te vergelijken en gebruik te maken van zogenaamde triangulatie.

Er zijn veel problemen met het gebruik van WiFi-bezoekerstellers. Ten eerste gaan ze ervan uit dat alle mensen een smart-apparaat bij zich hebben en dat de wifi van dit apparaat aanstaat. Ten tweede is de positionele nauwkeurigheid slecht in vergelijking met de meeste andere tel technologieën voor het tellen van mensen. Ten derde voldoet deze manier van mensen tellen niet aan de AVG-wetgeving, mits er van de voren toestemming wordt gevraagd aan de bezoeker voor het verwerken van persoonsgegevens.

3. 3. Infraroodsensoren: Time-of-Flight Mensentellers

Plaatje Husense Klantenteller AVG bewijs

De derde categorie sensoren werken maakt gebruik van innovatieve Time-of-Flight (ToF) technologie. Bezoekerstellers die deze technologie gebruiken bieden een ongekende combinatie van nauwkeurige en.

De sensoren maken gebruik van 3D infrarood dieptemeting met een met een uitgebreid gezichtsveld en zijn in staat mensen en objecten te detecteren in meerdere richtingen, zoals bij een in- en uitgang. Dit leidt tot een uitzonderlijke nauwkeurige en volledige anonieme manier van het tellen van mensen in realtime.
Conventionele infrarood- of thermische sensoren staan bekend om hun slechte nauwkeurigheid, ze detecteren valse objecten en kunnen slecht onderscheid maken tussen meerdere objecten van mensen binnen het gezichtsveld.
Husense heeft deze problemen samen met haar partner opgelost en biedt een klantenteller aan die ongekend nauwkeurig werkt, terwijl de privacy volledig gewaarborgd is. Onze Mensen Teller, is een innovatieve bezoekersteller met een innovatief en gepatenteerd algoritme voor het tellen van mensen met een nauwkeurigheid van minimaal 98%. Dit wordt bereikt met geavanceerde filtertechnieken om stilstaande mensen en objecten te verwijderen die de tel-nauwkeurigheid kunnen verminderen.

Wilt u meer weten over het gebruik van onze Mensen Teller? De waardevolle data van bezoekersaantallen in combinatie met één van onze platformen inzetten in uw onderneming, terwijl u voldoet aan de AVG-wetgeving. Neem dan contact met ons op.

Want to know more?

Look at our solutions or hit the contact button. We are ready to solve your problem with our innovative people monitoring solutions.