Husense Cases en technische oplossingen

Meestal is er voor een project een combinatie van verschillende sensoren met verschillende eigenschappen nodig.

Sensoren worden op locatie ingeregeld en bij elk traject hoort advies op maat.
Binnen- en buitenruimtes met grote of juist krappe afmetingen? Wat is de toepassing waarvoor het gebruikt gaat worden, is dat op verre afstand of juist heel dichtbij?

Door enkele voorbeelden uit de praktijk te bieden krijg je een beter beeld van mogelijkheden die bij jouw specifieke project passen.

Smart Building toepassingen

  • Bezettingsgraad beinvloeden
  • Doorstroom metingen
  • Zekerheid bij calamiteiten

Smart City toepassingen

  • Gebruik van speelvelden bijhouden
  • Sportactiviteiten detecteren
  • Misbruik van buitenruimte tegengaan
Image of radar squat counter dashboard

Use Case: Fitheid bevorderen met squats

Fitheid bevorderen is een groot thema in Nederland en België. Daarom verschijnen er steeds meer callanetics velden. Een gebiedsbeheerder wilde het gebruik van zo'n veld met buitensport toestellen verbeteren. Ons voorstel was een bord waarop te zien was hoeveel squats er die dag gedaan waren en een dagelijkse high score voor het meeste squats in een beweging. Niet alleen zag de beheerder het gebruik van het veld toenemen, heel veel passanten deden snel enkele squats omdat ze het leuk vonden de Squat meter te laten stijgen.

Aanbieding: Test de Squat meter zelf uit tijdens een demo op kantoor bij Husense.

Plan een afspraak

Use Case: Als elke persoon telt

Stel, je hebt de zware verantwoordelijkheid om te zorgen dat in geval van calamiteiten iedereen veilig uit het gebouw komt. Dan telt elke persoon, letterlijk en figuurlijk. Maar hoe kun je met zekerheid zeggen of iedereen die binnen was ook weer gezond en wel buiten komt, zeker als er zich gevaarlijke en onoverzichtelijke situaties voordoen?
De standaard registratie systemen zoals toegangspoortjes geven een indicatie van de hoeveelheid mensen in het gebouw, maar geen indicatie over de verdiepingen van het gebouw en dus geen zekerheid. Daarbij worden deze systemen vaak uitgezet om doorstroming zo snel mogelijk te laten plaatsvinden.  Een camera systeem wordt ervaren als een serieuze inbreuk op de privacy van de medewerkers en heeft bij slecht zicht, denk aan vuur of rook, weinig zin.

Meten met het Batsense radarsysteem kan wel uitsluitsel geven in dit soort belangrijke situaties en is goed te combineren met bestaande toegangssystemen. Per ruimte is er beweging vast te stellen, waardoor hulpdiensten gericht actie kunnen ondernemen en het BHV team weet of het gebouw leeg is na een evacuatie.  

Tip van Husense: Batsense is intelligent en in te stellen voor meerdere toepassingen tegelijk. Daardoor kan het, als er geen calamiteit is, worden ingezet voor bezettingsgraad beïnvloeden en doorstroom metingen.

Plan een afspraak

Welk probleem gaan wij samen verkennen?

Elk project of business case heeft zijn eigen specificaties, vereisten en bijzonderheden. Tijdens een demonstratie verkennen we samen de mogelijkheden, dat werkt verhelderend.